Szolgáltatások

Hitelesítés

A mérésügyi hitelesíttetésre kötelezett eszközök mérésügyi követelményeit, hitelesítésük általános feltételeit és eljárásrendjét a mérésügyi szerv hitelesítési előírásban határozza meg [1991. évi XLV. tv. 10. § (4)]. A mérésügyi szerv erre feljogosított köztisztviselői a mérésügyi hitelesítésre kötelezett eszközöket az illető eszközfajtára kiadott hitelesítési előírás szerint hitelesítik.

Cégünk vállalja, hogy a mérlegeket ezen törvényi előírásoknak megfelelően hitelesítésre felkészíti, a mérésügyi hivatal számára bemutatja és az ügyfélnek hitelesített állapotban adja vissza.


Hitelesíthető raktári mérlegek: ha fontos a pontosság

A raktári mérlegek a sokféle mérlegtípus közül talán a legsokoldalúbban használható eszközök. Szükség van rájuk áruátvétel esetén, árukiadáskor, de ezek a legnépszerűbbek például a piacon is. Amikor egy raktárban átveszik és kiadják az árut, mindkét félnek az érdeke, hogy az áru mennyiségét pontosan ellenőrizze. Természetesen ez így van a kereskedelmi egységekben, vagy akár a piacon is.

A raktári mérlegek viszonylag tág méréshatárokkal rendelkeznek, így mindenféle árutípushoz megtaláljuk a számunkra ideális mérőeszközt. A maximális pontosság érdekében érdemes azonban azt választani, amelyik a célnak a legjobban megfelel, hiszen mind eladóként, mind pedig vevőként az az érdekünk, hogy pontosan annyi árut adjunk-kapjunk, amennyit szeretnénk. A hitelesíthető raktári mérlegek jelentik ilyenkor a legjobb választást!

Ha Önnek is hitelesíthető raktári mérlegre van szüksége, bátran keressen fel minket! Széles kínálattal és kedvező árakkal várjuk!


Miből látszik, hogy hiteles-e egy mérleg?

Elvileg gyári hitelesítéssel érkeznek az új mérlegek. Ezen mérlegek adattábláján található egy zöld alapon fekete „M” betű, és ennek a jelnek a közvetlen közelében van egy évszámnak az utolsó két számjegye (pl: 10 = 2010). Ez az évszám a mérleg gyártásának éve, innentől számítva kettő év a mérleg hitelessége. Ez azonban önmagában nem igazolja a hitelességet, mert kell hogy legyen a mérleghez egy „megfelelőségi tanúsítvány”,vagy egy „hitelesítési bizonyítvány”. Ez a bizonyítvány mutatja meg pontosan, hogy melyik év melyik hónap melyik napján jár le a hitelesség.

Ha ezen a dátumon túl van a mérleg, akkor már nincsen gyári hitelessége a mérlegnek. Ebben az esetben egy hologramos matricát kell keresni (normál esetben egy jól látható helyen), amin vagy OMH (régi matrica, aminek a hitelessége biztosan lejárt már), vagy MKEH felirat látható. A matrica szélén évszámok és hónapok vannak körben, és az a dátum van kilyukasztva, amikor a hitelesítés megtörtént. Innentől számítva szintén kettő év a mérleg hitelessége. Ebben az esetben (ha a mérleg a hitelesített dátumon belül van), akkor a matrica önmagában igazolja a hitelességet, de nem árt ebben az esetben sem, ha meg van a „hitelesítési bizonyítványa”.


Tudjon meg többet mérleghitelesítési szolgáltatásunkról!


A kereskedelemben a legtöbb esetben elengedhetetlenek a mérlegek, azonban ahhoz, hogy valóban hozzájáruljanak a munkavégzés gyorsaságához és hatékonyságához, és nem utolsó sorban az általuk mért adatok hitelesek legyenek, a hatályos törvényeknek megfelelően kell hitelesíteni a készülékeket. Ha Önnek is fontos, hogy betartsa a szabályokat, és ehhez a mérlegek hitelesítésére is szüksége van, forduljon hozzánk bizalommal!


A mérleghitelesítési szolgáltatáson belül bármilyen típusú mérleget fogadnak kollégáink, a hitelesítés idejére pedig cseremérleget biztosítunk, így a munkavégzés zavartalanul folytatódhat a vállalkozásban. Szolgáltatásunk rugalmas és ügyfélközpontú, amelynek menete rendkívül egyszerű és rövid határidőn belül megtörténik. Ilyenkor a hitelesíteni kívánt mérleget elszállítjuk saját műhelyükbe, majd ha elkészült, vissza is visszük Önnek, így időt és energiát spórolhat szolgáltatásunk igénybevételével, hiszen csak telefonálnia kell, minden mást pedig az Inego Kft. intéz!


Tapasztalja meg Ön is mérleghitelesítési szolgáltatásunk előnyeit, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!


NEM hiteles a mérleg:

  • Ha a gyári hitelesség lejárt, és nincsen rajta (érvényes) hologramos matrica.
  • A gyári hitelesség még nem járt le, de nincsen meg a hitelességet igazoló bizonyítvány.
  • Ha van rajta hologramos matrica, de a lyukasztott dátum a matricán régebbi, mint kettő év.
  • A matrica sérült, nem olvasható.
  • A szétszerelést, kalibrálást megakadályozó lezáró matrica sérült, vagy hiányzik (ez általában a mérleg alján található kis hologramos matrica).Hitelesítés
Top